За мен

Казвам се Вася Атанасова. Под партизанския псевдоним Spiritia (Спирития, Спири) вече повече от десетина години върлувам из нета.

Допринасям към Уикипедия (понякога по-малко, отколкото би ми се искало :-) ) и ѝ дължа много. Покрай Уикипедия научих за много неща, които се превърнаха и в ценности в живота ми и заемат днес централно място: споделянето, свободата на съдържанието и софтуера, презумпцията за добронамереност, критичното мислене, търсенето на консенсус.

В свободното от Уикипедия време ;-) се занимавам с научни изследвания, преподаване, писане на проекти. Вълнувам се от влиянието на технологиите върху природата, обществото и отделните хора, от иновативните техники в образованието, личната и организационната култура, от зелените идеи, технологии и бизнес, от облагородяването на средата, в която живеем, по всякакви възможни начини – далеч не само технологични.

За тези и други неща, които чувствам близки и важни за обсъждане, ще пиша в този блог.

7 мнения по „За мен

  1. vassia Автор

   Жюси, благодаря ти – ти ми даде много от нужното насърчение, за да отпочна този блог :)

 1. Kerberizer

  spiritia.net някакъв намек, че спиртното е свършило ли е? ;-) Много приятна изненада, наистина, и ти пожелавам успешно привеждане на всякакви проблеми във вид, удобен за блогаритмуване! И проблемите да са само от вдъхновяващо естество! Наздраве (ако все пак е останало с какво ;)!

 2. dididel

  Успех с новото начинание.
  А то неизменно ще е успешно,съдейки още по първите писания в блога.
  Най-важното е,да ти носят дешувна наслада.
  Пък и няма родителска проверка,само тази на твоите фенове и читатели,чиято „присъда“ не знам дали е по-лека,но и подкрепата им също ще те насърчава.
  Много думи,за да кажа простото „Смело напред“ ! ;)

 3. Pingback: Sofia Zoo и браво за проекта й с Wikipedia at Smiling

 4. Tony

  Здравейте!

  Имам идея за обогатяване с текст на българската Wikipedia, тъй като имам достъп до Online библиотеки на немски език, бих искал да преведа и допълня статии към Wikipedia БГ, която за съжаления все още е сравнително бедна и оскъдна на информация.

  Бих се радвал да се свържа с хора като вас да се посъветвам накратко по тази тема, моля драснете ми eмейл като имате малко време.

  Благодаря и Поздрави от Германия Тони!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *