#100wikidays. 001

Като се провалих епично на предизвикателството #100happydays да издържа на сто поредни дни щастие, тази година ще пробвам друго. И този път може би ще ми е повече по мярка :)

#100wikidays – предизвикателство към себе си (и към всеки друг, който се почувства предизвикан) всеки ден да създавам по (поне) една нова статия в БГ Уикипедия. Добре написана, качествена статия за някого или нещо значимо. И това да се случва независимо от патрулирането, чистенето на вандализми, редактирането на вече съществуващи статии, снимането и качването на свободни снимки в Общомедия, популяризирането на Уикипедия и сродните ѝ проекти във Фейсбук и всички останали купища уикинеща, които съм започнала и тепърва ще започвам. Без извинения и наваксвания. Всеки ден.

По една нова статия на ден на човек не звучи кой знае какво. Но ако го правех постоянно, откакто редактирам БГ Уикипедия, това щяха да са 3125 статии. Но понякога въпросът не е за бройката. Понякога въпросът е за желанието и за волята. За постоянството да продължа всеки ден да правя нещо, което на моменти губи очарованието си, започва да ме уморява, ядосва, понякога ме оставя в безпомощност. Но което въпреки това си остава и мой стремеж: да дам моя принос за това всеки отделен човек на планетата има свободен достъп до сбора на цялото човешко познание. [Момент за аплаузи и просълзявания.]

И така, #100wikidays | Ден 1: Любомир Сагаев

2 мнения по „#100wikidays. 001

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *